"Dank je wel Flipse voor je onvoorwaardelijke kameraadschap"

Frans

De Hond-De beste vriend van de mens

Geen wonder dat de hond de beste vriend van de mens is. Zijn loyaliteit, intelligentie, toewijding en genegenheid zijn ongelooflijk dankbaar. Er is niets beters dan een lange wandeling met uw metgezel of de vreugde zien van uw hond als u met hem naar het park gaat, of gewoon thuis geniet van elkaar. En natuurlijk zal uw hond alle liefde die u hem geeft, u in tienvoud terug schenken.

 

Recente studies hebben aangetoond dat wie een huisdier heeft meestal gezonder en gelukkiger is dan wie er geen heeft. Maar waarom is de hond het ideale gezelschapsdier?


.  Regelmatig met de hond gaan wandelen onderhoudt de conditie.

.  Zijn hond uitlaten verhoogt de sociale interactie veel mensen raken bevriend met de baasjes van honden die ze regelmatig ontmoeten.

. Wandelen helpt om de stress en spanningen van het dagelijkse leven te vergeten en biedt een belangrijk moment in de buitenlucht: de mogelijkheid om alles achter zich te laten en tijd door te brengen met een trouwe metgezel.

. Honden geven ons een gevoel van emotioneel welzijn dankzij de onvoorwaardelijke liefde die zij ons brengen.

. Hondenbezitters hebben meestal een sterker immuunsysteem dat hen helpt om ziekten weg te houden.

. Het bezitten van een hond helpt mensen te herstellen van een persoonlijk trauma, zoals een sterfgeval.

. Hondenbezitters hebben meestal een lagere bloeddruk dan andere mensen.

. Hondenbezitters herstellen vaak sneller van ziekten en hebben een hogere overlevingskans na een hartinfarct.

. Kinderen die honden hebben, zijn minder vaak afwezig op school wegens ziekte.

 

Naast al deze niet onbelangrijke voordelen zijn honden gewoon ook een grote bron van vermaak. Ze kunnen u aan het lachen brengen, vooral als u een zeer slechte dag hebt gehad, en ze zijn er altijd om u te troosten met een knuffel als u het nodig hebt.

 

Niets kan u beter opvrolijken dan uw hond zien staan die hoopvol zijn lijn vasthoudt, met een sterk kwispelende staart, de ogen blinkend van opwinding voor zijn eerste wandeling van de dag.


Bron: www.purina.nl