Auteurs René Brouwer en Frans de Jong zijn al vele jaren goede vrienden. René – ook buurman – was al op de sterfdag van Flipse aanwezig bij wat intieme kring de Flipse borrel is gaan heten. Of hij er al was – we kunnen het niet uitsluiten, het Goudse café-restaurant Kamphuisen is immers ook zijn stamkroeg – of werd opgetrommeld is niet helemaal meer duidelijk.


De twee auteurs produceerden de eerste versie van de tekst van Op Flipse! grotendeels tijdens een weekend in Casa Caminante, het huis van Frans in Noord-Frankrijk: Frans vertelde en kluste, René schreef. Samen proostten ze: Op Flipse! De eerste versie van het manuscript bleef vele jaren liggen tot besloten werd er naar aanleiding van de tiende sterfdag en dus evenzoveel Flipse borrels iets tastbaars van te maken. Tien Flipse borrels: de hond kostte na zijn dood vermoedelijk meer dan bij het leven.


Frans de Jong is aannemer en in dit verband vooral het voormalige baasje, zeg maar gerust: de levensgezel, van Flipse. Brouwer is oud-journalist en tevens auteur van enkele boeken, waar onder de literaire thriller De vrouw van de Ambassadeur en – onder het pseudoniem Renee van Amstel - de erotische trilogie, De Overgave van Floor, Het Spel van Floor en De Extase van Floor (Karakter Uitgevers).


In Casa Caminante hing al vele jaren een grote tekening van Flipse, ingelijst. Deze tekening siert nu de omslag van Op Flipse! en is gemaakt door Rob Brouwers, weer een andere vriend, en tekenleraar. Hem werd gevraagd nog enkele illustraties te maken voor het boekje.