Het boekje Op Flipse!


Flipse was een bijzondere hond, onafscheidelijk van haar baasje Frans. Net als Frans dronk Flipse - behalve water- ook bier in hun beider stamkroeg, gezeten op de barkruk. Joeg ze, zo klein als ze was achter Franse koeien aan, om er te laat achter te komen dat dit geen goed idee was. En onderweg naar het strand zat ze pontificaal bij Frans voorop de motor.

 

Flipse stierf op 20 jarige leeftijd onderweg naar het café – inmiddels oud, moe, versleten en licht dementerend. Met vrienden werd er die avond gedronken op het leven van het hondje, een halve mollenvanger. Op Flipse!


Een jaar later verzamelden de vrienden weer in de kroeg om te drinken op Flipse. Toen kwamen de verhalen los over het bijzondere beest, vanzelfsprekend afgewisseld met een regelmatige toost: Op Flipse! Het dier keek vanaf een fotolijstje naast de bitterballen goedkeurend toe.

Op de tiende sterfdag, op 4 december 2018, net als alle voorgaande sterfdagen in het café gevierd, verscheen dit boekje met 13 hoofdstukken met verhalen over Flipse.

Op Flipse kost € 13,90 en is via deze website te koop, maar voor 6,99 ook als ebook via Bol.com of andere ebook websites.

​Het kon geen andere titel krijgen: Op Flipse!

Op Flipse in de media: